Понеділок
05.20.2024
9:09 PM
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Хлистунівська ЗОШ І - ІІІ ст.
Головна » 2014 » Квітень » 15 » Підсумки проведення тижня природничих наук
4:18 PM
Підсумки проведення тижня природничих наук

Доброю традицією стала для Хлистунівської ЗОШ І-ІІІ ступенів участь у місячнику «Черкащина – край квітів і добра». Адже виховання майбутнього покоління неможливе без екологічної освіти та природозбережувальних технологій. А початок квітня – це пора активних природоохоронних дій.

Саме в цей період у нашому навчальному закладі був проведений тиждень природничих наук, який тривав з 7 по 11 квітня. Всі школярі від 2-го по 11-й клас активно приймали участь в екологічних заходах.

Учні 2-4 класів висвітлили бачення впливу людини на довкілля через малюнки «Я і природа», шестикласники оформили плакати «Правила поведінки в природі», а учні 5, 7-11 класів -  випустили стіннівки та плакати на екологічну тематику. Учнівський парламент та педагогічний колектив оцінили дитячі роботи, що були представлені на виставці-конкурсі екологічних газет, малюнків та плакатів. Найактивнішими журналістами виявились: учень 7 класу Артьом Ісоян, учень 4 класу Артем Івченко та учениця 8 класу Богдана Скопінцева. А найкращими та найзмістовнішими були роботи Світлани Ломакіної, учениці 6 класу та Артьома Ісояна, учня 7 класу.

Екологічні проблеми висвітлили та оформили у своїх стінгазетах учні 5, 7, 8, 11 класів. Оригінальні еко-плакати підготували: учениця 11 класу Ауріка Дудник, учениця 7 класу Анастасія Дуженко та учениця 9 класу Юліана Козьмін. Цікаві малюнки представили і юні екологи 2-4 класів.

Еко-кураторами почакових класів були класоводи Л.Хамаза, Л.Дякун, Л.Скопінцева, а проектів учнів середньої та старшої ланки - вчитель біології О.Затолоцька. Плідно попрацювала над створенням стіннівки разом з п’ятикласниками класний керівник Г.Ісоян.

З учнями 8 класу проводились змагання «Хімічний марафон» та прочитана лекція для старшокласників «Життя і діяльність Д. І. Менделєєва» (вчитель хімії Л.Пилипенко)

Було висловлено чимало припущень, пропозицій щодо збереження довкілля рідного села. Майже всі учасники цього заходу вирішили озеленити мікрорайон нашої школи в майбутньому, а на сучасному етапі взяти участь у екологічному суботнику.

Ще впродовж весняних канікул велось активне обговорення даної проблеми. Діти, об’єднавшись в групи, вирішували, як закликати жителів нашого села дотримуватись культури та правил поводження зі сміттям. Склали свої заклики, обговорили, довели їх значущість і передали адміністрації школи.

Проблеми довкілля турбують не тільки вчителів природничих дисциплін. Позапланово учнями школи було прибрано декілька стихійних сміттєзвалищ. Одне впорядковувалось під керівництвом вчителя математики Н.Дудник разом з учнями А.Дуженко, А.Єрисом, А.Губенко та В.Нікітенко, інше – із власної ініціативи, активістами-природозахисниками, учнями 8 класу, в зоні відпочинку Хлистунівського кар’єроуправління.

Активними учасниками акції «За чисте довкілля» стали всі учні та вчителі школи, взявши участь в екологічному суботнику, приуроченому Дню Довкілля.

В рамках акції «Зробимо Україну чистою» під час проведення тижня природничих наук, учні 9 класу разом з учителем географії М.Кирпатим допомагали сільській громаді в протиерозійних насадженнях на схилі урочища П’яний кар’єр.

 Одинадцятикласники разом зі своїми наставниками О.Затолоцькою та М.Кирпатим здійснили екологічну експедицію «Посади дерево – зроби світ чистішим», під час якої проводились дослідження місцевих об’єктів села Хлистунівки для ознайомлення з рівнем забрудненості та упорядкування, збереження первинного стану біоценозів, лісонасадження. В ході експедиції було врятовано молоді сосни, які постраждали від ерозійних зсувів піщаного кар’єру та здійснено лісонасадження на одному зі схилів кутка Лемехівка.

Вже третій рік учні школи разом зі вчителем біології О.Затолоцькою впорядковують пришкільні клумби, якими милуються всі жителі села. В акції «Квіти під моїм вікном» взяли участь учні 7 та 8 класів. Особливо вправно та плідно попрацювали на клумбах семикласники разом з М.Кирпатим та О.Затолоцькою.

І в цілому екологічна свідомість учнів починає давати свої результати. Робота кипіла, діти раділи з результатів своєї праці. Завзято працювали всі.

Можна сказати, що робота була пророблена чимала. І екологічне виховання в Хлистунівській школі повинне дати свої результати в майбутньому. Успіхів усім вам!

Переглядів: 939 | Додав: Nikolay | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: