Понеділок
05.20.2024
10:37 PM
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Хлистунівська ЗОШ І - ІІІ ст.
Головна » 2013 » Лютий » 17 » С.С.Гулак-Артемовський
11:03 AM
С.С.Гулак-Артемовський

   Видатний земляк Семен Степанович Гулак-Артемовський

«От де, люди, наша слава,слава України»

                            Т.Г. Шевченко

Під таким гаслом пройшов тиждень в Хлистунівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст., присвячений 200-річчю з дня народження С.С. Гулака-Артемовського.

         Семен Степанович – наш славетний земляк, оперний співак, композитор, актор, драматург, автор  першої славнозвісної української опери «Запорожець за Дунаєм».

         За своє творче життя Семен Степанович виконав 51 оперну партію, 11 водевільних і комедійних ролей. У репертуарі мав 78 романсів, оперних уривків та українських народних пісень.

         Якби наш земляк залишив по собі лише ту воістину народну оперу, то й того було б достатньо, щоб обезсмертити своє ім’я в українській культурі.

У ході проведення тижня учні мали можливість взяти активну участь у спільних заходах Хлистунівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та сільського Центру культури і дозвілля. Бібліотекарі Крикун Л.В., Канівець Т.М., Очеретяна Л.В. провели для школярів цікаві бібліотечні заходи.

Не байдужими залишилися діти розглянувши виставку фотоматеріалів та книжкову виставку «Великий син Черкаської землі».

З глибоким проникненням та щирістю пройшла науково-практична конференція для учнів 9-11 класів «Славетний земляк Семен Степанович Гулак-Артемовський», підготовлена та проведена бібліотекарем Л.В. Крикун  та заступником директора з виховної роботи О.В. Дудник. Усіх зацікавили виступи одинадцятикласниць Матвійко Вікторії, Елоян Карини, Ломакіної Юлії та Самілкіної Анжеліки, які познайомили присутніх із життєвими та творчими стежками Семена Гулака – Артемовського, значенням його творчості для розвитку української музичної культури .

Під час проведення тижня, у проведенні якого, крім учнів, взяли активну участь і працівники школи та СЦКД, пролунали у записі уривки  опери «Запорожець за Дунаєм»: пісня Карася «Ой щось дуже загулявся», дует Одарки і Карася «Звідкіля це ти узявся», дует Оксани і Андрія «Чорна хмара з-за діброви» та арія Андрія «Владико неба і землі».

         Величезне задоволення отримали учні 7-11 класів від екскурсії до музею Гулака-Артемовського у м. Городище. Із зацікавленням слухали школярі розповідь провідного екскурсовода закладу Заболотню Олену Іванівну про життєвий та творчий шлях нашого земляка, його родовідне дерево. Не менше задоволення отримали і від відеофільму - опери «Запорожець за Дунаєм».       

         Семен Гулак-Артемовський, будучи видатною, талановитою, різнобічнообдарованою людиною, завжди пам’ятав про своє славне козацьке походження, чудово знав історію України, не цурався на чужині рідної мови, підтримував зв’язки з українським земляцтвом. Тому нашому видатному земляку, Гулаку-Артемовському, нащадки будуть плести в безсмертя зоряний вінок.

 

 

Людмила Крикун,                   бібліотекар Хлистунівської ЗОШ І-ІІІ ст.

 

 




 

                                    

 

Переглядів: 1086 | Додав: Nikolay | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: